Легенди от световната музикална индустрия пристигат за първи път в

...
 Легенди от световната музикална индустрия пристигат за първи път в
Коментари Харесай

Мария Габриел е официален патрон на музикалната конференция SoAlive Music Conference 2023

 

Легенди от международната музикална промишленост идват за първи път в България през октомври с покана за присъединяване в огромната музикална конференция SoAlive 2023. Събитието се организира под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, оповестиха уредниците на конференцията. 

 

„ За мен е наслаждение да бъда патрон на огромно събитие като конференцията SoAlive “, разяснява Мария Габриел. „ Културната дипломация е значим приоритет на външната политика на България. Тя укрепва връзките сред народите и взаимното съгласие. Музикалната конференция SoAlive е още една опция за полемика по отношение на тактики, начинания и хрумвания в областта на културната дипломация. Тя показва силата на музиката и изкуствата и неразделната им роля в основаването на роман, показващ културното благосъстоянието на райони от целия свят “, сподели още вицепремиерът и министър на външните работи.

 

Събитието ще се организира на 19, 20 и 21 октомври на няколко основни местоположения в центъра на София и ще даде опция на актьори от България и целия Балкански полуостров да се срещнат с скъпия опит, информация и познания на повече от 60 основни фигури от промишлеността. В листата с лектори участват представители на огромни музикални компании и лейбъли като „ Warner Music ”, „ Ninja Tune ”, „ Global Records ”, специалисти от платформите „ YouTube “, „ Spotify ”, а също и уредници на едни от най-големите европейски и интернационалните фестивали – „ Mad Cool “, „ Live Nation Madrid “ и доста други.

 

Освен лекциите, програмата на събитието планува и специфична концертна част - „ Вечери на изгряващите звезди “, в която определени групи и реализатори от Балканския полуостров ще имат опцията да показват своето творчество пред значими хора от международната музикална промишленост. 

 

Основната задача на конференцията е точно проправянето на нови пътища за реализация пред родните актьори. 

 

„ В България не е мъчно да достигнеш огромна известност, само че у нас няма доста актьори, които пробиват отвън границите на страната “, сподели Рут Колева. Изпълнителката е главен уредник на SoAlive Music Conference 2023. „ Когато подписах с „ Warner Music “ преди година, моята най-силна мотивация беше да отворя вратите за интернационалните триумфи и за други актьори от България. Тук има доста надарени хора, които заслужават този късмет “, добави тя. 

 

Събитието е отворено за гости, като стеснен брой билети за конференцията са към този момент в продажба. Входът за концертите е свободен, само че местата в залите ще бъдат лимитирани. Финансирането на плана е обезпечено от Национален фонд „ Култура ”, Министерство на културата, Министерство на туризма и Музикаутор. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР